Het verhaal achter Dag vol geluk

Als bruiloft videograaf durf ik wel te zeggen dat ik de meest bijzondere en mooiste baan heb die er is. Het vastleggen van een van de mooiste dagen in het leven van een koppel is een enorme verantwoordelijkheid, maar ook zeker iets heel moois. In dit artikel vertel ik graag het verhaal achter het ontstaan van Dagvolgeluk!

Het begin

Ik ben in 2022 officieel begonnen als bruiloft videograaf. In eerste instantie begon het, zoals bij heel veel bruiloft videografen, als een hobby voor vrienden en kennissen. Maar ik realiseerde mij al snel dat dit echt is wat mij gelukkig maakt. 

Een dag vol geluksmomenten

De hele dag zit vol met geluksmomenten. Van een traan naar een lach en van een knuffel naar een kus, alles zit in de mooiste dag van een bruidspaar. Om dit dan allemaal te mogen verwerken in trouwfilm is iets magisch. Zoveel momenten die het bruidspaar niet ziet of niet bewust meemaakt, die momenten neem ik allemaal mee in de trouwfilm.

Als bruiloft videograaf doe ik mijn best om een film te maken met een persoonlijk verhaal van het bruidspaar. Elk bruidspaar en elke bruiloft is anders en heeft een ander verhaal. Hierdoor maak je elke keer weer een ander persoonlijk verhaal en verveelt dit vak nooit. 

Omdat elke bruiloft anders is, kun je je eigenlijk nooit perfect voorbereiden op wat komen gaat. Hierdoor moet je als bruiloft videograaf snel kunnen schakelen en om kunnen gaan met hectiek. Vaak heeft een bruiloft bijvoorbeeld een strak schema en loopt dit schema altijd uit. Hierdoor heb je op sommige momenten minder lang om te filmen, dus moet je creatief zijn en de goede momenten pakken om het juiste shot te maken.

Daarnaast krijg je natuurlijk te maken met onverwachte momenten tijdens een bruiloft. Een onverwachte kus of een speech die niet gepland stond. Deze momenten wil je natuurlijk allemaal gefilmd hebben. Je moet dus snel kunnen schakelen en juist deze momenten pakken om de trouwfilm uniek te maken.

Mijn rol

Ik probeer als bruiloft videograaf altijd op de achtergrond te staan. Mensen zijn vaak niet gewend om voor een camera te staan, of ze stoppen ineens met een leuke dans als de camera in eens voor hun neus staat. Door zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn blijft iedereen zichzelf en krijg je de meest mooie emotie in beeld. Dat is ook precies mijn doel, zoveel mogelijk pure momenten op beeld te krijgen.

Het is natuurlijk niet zo dat ik echt onzichtbaar ben. Ik probeer juist om mee te bewegen met iedereen en me te mengen met de gasten. Een leuk praatje maken met iedereen, lekker meedansen op de dansvloer, dat hoort er allemaal bij. Hierdoor voelen de gasten zich op hun gemak als ik in de buurt ben met mijn camera.

Na een lange hectische bruiloft ga ik moe maar voldaan naar huis. Hierna begint eigenlijk het moeilijkste maar ook zeker het mooiste van alles, het editen van de trouwfilm.

Dit gaat vaak gepaard met veel bloed, zweet en tranen, maar ook zeker met heel veel plezier. Het zoeken naar de juiste muziek stukken, de juiste shots vinden (uit 3 uur beeldmateriaal), een mooi verhaalvorm bedenken, dit zijn allemaal onderdelen die na de tijd aan bod komen. Hier wordt het echte verhaal gemaakt, de juist shots combineren met de juiste muziek en de juiste kleuren. Eerst een teaser en een paar weken later de hele film. 

Het oplevermoment

Vol spanning ontvangen jullie een USB box met daarin een USB stick met jullie naam erop. Vanaf hier kunnen jullie genieten van jullie trouwfilm met jullie eigen persoonlijke verhaal. 

Als bruiloft videograaf zijn er geen spannendere momenten dan de eerste uren na het inleveren van de trouwfilm. Alles draait eigenlijk om jullie reactie, was dit zoals jullie het voor ogen hadden? Heb ik de juiste look & feel gebruikt? Deze momenten zijn heel spannend maar vaak ook heel erg mooi. De reacties die je krijgt na het inleveren van de trouwfilm zijn magisch, hier doe je het allemaal voor!

Wil jij een trouwfilm laten maken door mij? Neem dan contact op.